Porez prijavila trećina građana

Bez autora
Feb 24 2011

Poreznici su do sada zaprimili oko 382 tisuće prijava poreza na dohodak za prošlu godinu od predviđenih oko 1,1 milijun. Porezna uprava produljila je rad područnih ureda i ispostava kako bi se građanima olakšalo podnošenje prijava u zakonom određenom roku. Iz Ministarstva najavljuju da će građani prijave moći podnijeti u svojoj Poreznoj upravi i u subotu, 26. veljače, do 15 sati, a u ponedjeljak, 28. veljače, do 19 sati. Godišnje prijave mogu poslati preporučeno poštom do ponedjeljka u ponoć. Iz Ministarstva financija također podsjećaju da su na internetskim stranicama Porezne uprave upute za ispunjavanje prijave poreza na dohodak za 2010. i korisne informacije za popunjavanje prijava, a građani informacije mogu dobiti i na dva besplatna telefona kontakt centra Porezne uprave - 0800 66 99 33 (porezna oslobođenja, olakšice i porezno priznati izdaci za građane) te 0800 1001 (prijava utaja poreza, neizdavanja računa, rad na crno, drugi porezni prekršaji i pritužbe na rad službenika Porezne uprave).

Porez prijavila trećina građanaPoreznici su do sada zaprimili oko 382 tisuće prijava poreza na dohodak za prošlu godinu od predviđenih oko 1,1 milijun, izvijestili su iz Ministarstva financija.

Porezna uprava produljila je rad područnih ureda i ispostava kako bi se građanima olakšalo podnošenje prijava u zakonom određenom roku. Iz Ministarstva najavljuju da će građani prijave moći podnijeti u svojoj Poreznoj upravi i u subotu, 26. veljače, do 15 sati, a u ponedjeljak, 28. veljače, do 19 sati. Godišnje prijave mogu poslati preporučeno poštom do ponedjeljka u ponoć.

Novi uvjeti prijave poreza

Iz Ministarstva financija također podsjećaju da su na internetskim stranicama Porezne uprave (http://www.porezna-uprava.hr/) upute za ispunjavanje prijave poreza na dohodak za 2010. i korisne informacije za popunjavanje prijava, a građani informacije mogu dobiti i na dva besplatna telefona kontakt centra Porezne uprave - 0800 66 99 33 (porezna oslobođenja, olakšice i porezno priznati izdaci za građane) te 0800 1001 (prijava utaja poreza, neizdavanja računa, rad na crno, drugi porezni prekršaji i pritužbe na rad službenika Porezne uprave).

Očekuje se da će na temelju godišnjih prijava poreza na dohodak za 2010. godinu biti izvršeno oko 1,7 milijardi kuna povrata poreza.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik